Mobilize Your Business  - Startup Unconference är en dag för dig som arbetar med en startup. Unconference - för att programmet är lika mycket dialog och nätverkande med andra startups som inspiration från dem som varit med ett tag. 

Förmiddagen handlar om hur du tar dig från idé till startup: hur får man ihop den perfekta pitchen. Du får testa inför erfarna investerare och journalister. 

För dig som söker finansiering för din idé har vi också Big Money Meetup

Eftermiddagen handlar om från startup till företag: Hur hanterar du växtvärk med personal, produktutveckling, marknadsföring och expansion?

Startup Unconference är framtagen tillsammans med, och modererad av, Annika Englund, serieentreprenör och medgrundare av nätverket Genius. 

Entrén för startups är kostnadsfri, men kräver registrering då det bara finns 50 platser. Registrera dig här: https://mobilizestartup.eventbrite.com

OBS! Vi har startuppriser för dig som vill både ställa ut på Mobil Expo + gå på Mobilgalan. Kontakta oss på

PROGRAM FÖRMIDDAG 

Från 8.00 Registrering och frukostmacka

OBS! Programändringar. 

9.00 - 10.00 TESTA – Introduktion om pitch och testa: Håller den?
Prova din pitch (3 minuter) på en expertpanel och få feedback direkt. Erfarna investerare ger tips och journalister från våra redaktioner berättar om hur man bäst kommunicerar med media.

11.15-12 SKARPT LÄGE – Big Money Meetup
För femte året i rad och sju investeringar senare bjuder Mobilbusiness och Tomas Bennich, kanske Sveriges mesta nätverkare, in investerare för att träffa startup-bolag.

PROGRAM EFTERMIDDAG 

13.10 Diskussion – Växtvärk: om ledarskap och HR
Ofta handlar allt om idéer, utveckling, affärsmodeller, finansiering och de första tusen nedladdningarna. Men att bygga en startup handlar också om att attrahera de bästa talangerna och få dem att ge allt. Vad är viktigt att tänka på då?

Albert Lannerstad, ledarutvecklare som själv lett företag i tillväxt, bjuder in till ett forum om företagskultur och hur man bygger ett klimat där människor kan växa.

14.00 Tävlingsutlysning – Tävla i innovation med PTS
Post- och telestyrelsen (PTS) bjuder in till sin årliga tävling “Innovation för alla”. På temat “Förenkla för föräldrarna” ges tävlande bidrag möjligheten att vinna finansiering på upp till 1,7 miljoner kronor. 

14.10 Instar

14.25 Intervju – 50 miljonergränsen: hur når man dit och vad gör man sen?

Vi träffar Mag Interactive och diskuterar: 

Dåtid: Hur nådde ni till 500? Höjdpunkter? Svårigheter? Lärdomar?
Nuläge: Hur gick bolaget från 500 till 50 miljoner nedladdningar/kunder/transaktioner?
Framtid: Vad gör ni nästa år för att fortsätta växa? Vilka trender ser ni? Frågor från deltagarna.

15.30 IOT-inspiration
Internet of Things, IOT, sakernas internet, uppkopplade prylar, eller kort sagt ett av de hetaste teknikområdena just nu – och i framtiden.

Vilka möjligheter finns, i Sverige och globalt?

DEMO: Fuffr och Shortcut Labs berättar om och demar sina lösningar för att styra sin omgivning med mobilen – och mobilen med sin omgivning.
WORKSHOP: Kort workshop om idéer för IOT-tillämpningar.

16.00 Miniföreläsning & gruppdiskussioner
Innovation och struktur – går de att kombinera?
Hur ska ditt företag lyckas bibehålla innovationsfokus parallellt med att ni växer och strukturera upp er organisation? Vilka kompetenser måste ingå i innovationsarbetet från start och frammåt?

Mats Plahn, inkubatorsexpert och företagsledare, föreläser och håller i diskussionerna.

Från 16.30 - Taxi med Uber till Berns för de som ska gå på mobilgalan.

OBS, vi har startup-priser för dig som vill både ställa ut på Mobil Expo + gå på Mobilgalan. Kontakta oss på